Werynki z przecierem jabłkowym
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 łyżka Masło
4 łyżka Cukier
4 Ciastka maślane „shortbread”
2 Jajka
350 g Przecier jabłkowy
15 cl Śmietanka kremówka
1 łyżeczka Cynamon
1 saszetka Cukier waniliowy
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Pokryj słoiczki roztopionym masłem i posyp cukrem.
Etap 2 /7
Pokrusz ciastka maślane „shortbread” na dnie słoiczków.
Etap 3 /7
W naczyniu wymieszaj jajka, przecier jabłkowy, śmietankę, cynamon i cukier waniliowy na gładką masę.
Etap 4 /7
Wlej masę do słoiczków.
Etap 5 /7
Umieść nieprzykryte słoiczki w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 6 /7
Po ugotowaniu pozostaw słoiczki do ostygnięcia do temperatury pokojowej, następnie włóż do lodówki.
Etap 7 /7
Podawaj schłodzone.