Przecier jabłkowy
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
12 Ekologiczne jabłka do gotowania
15 cl Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz, a następnie usuń gniazda nasienne z jabłek. Pokrój je na kawałki o wielkości 3 do 4 cm i włóż do rondla.
Etap 2 /6
Dodaj wodę, a następnie przykryj pokrywką.
Etap 3 /6
Podgrzewaj, a następnie zmniejsz ogień, gdy tylko woda zacznie się gotować. Gotuj przez 15 minut.
Etap 4 /6
Kiedy jabłka będą ugotowane, wlej wszystko do blendera i zmiksuj na gładką masę.
Etap 5 /6
Wyjmij i pozostaw przecier do ostygnięcia. Wstaw do lodówki.
Etap 6 /6
Podawaj z herbatnikami.