Brownie z musem jabłkowym
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
175 g Czekolada mleczna 39% do wypieków
5 Jajka
75 g Cukier brązowy
1 łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy
100 g Mus jabłkowy
1 szczypta Soda oczyszczona
1 szczypta Sól morska
75 g Mąka uniwersalna
100 g Orzechy pekan
50 g Kropelki z gorzkiej czekolady
Akcesoria
Patelnia Rondel
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Pokrój czekoladę na kawałki i włóż ją do rondla. Rozpuść czekoladę na bardzo małym ogniu, regularnie mieszając ją drewnianą łyżką.
Etap 2 /7
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Etap 3 /7
W dużej misce ubij jajka, cukier, wanilię i mus jabłkowy, aż uzyskasz puszystą masę. Dodaj sodę oczyszczoną, sól i mąkę i wymieszaj. Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Wymieszaj silikonową szpatułką, aż ciasto będzie gładkie.
Etap 4 /7
Grubo posiekaj orzechy pekan i dodaj dwie trzecie do masy, razem z dwiema trzecimi kropelek czekolady.
Etap 5 /7
Przelej ciasto na patelnię, wyrównaj powierzchnię i posyp pozostałymi orzechami oraz kropelkami czekolady. Piecz przez około 25 minut.
Etap 6 /7
Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a następnie schłódź.
Etap 7 /7
Pokrój, używając drewnianej lub silikonowej szpatułki. Smacznego!
