Brownie z musem jabłkowym - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Brownie z musem jabłkowym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 175 g Czekolada mleczna 39% do wypieków

  • 5 Jajka

  • 75 g Cukier brązowy

  • 1 łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy

  • 100 g Mus jabłkowy

  • 1 szczypta Soda oczyszczona

  • 1 szczypta Sól morska

  • 75 g Mąka uniwersalna

  • 100 g Orzechy pekan

  • 50 g Kropelki z gorzkiej czekolady

Akcesoria

  • Patelnia
    Patelnia
  • Rondel
    Rondel

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Pokrój czekoladę na kawałki i włóż ją do rondla. Rozpuść czekoladę na bardzo małym ogniu, regularnie mieszając ją drewnianą łyżką.

  • 175g Czekolada mleczna 39% do wypieków
  • Rondel

Etap 2 /7

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 3 /7

W dużej misce ubij jajka, cukier, wanilię i mus jabłkowy, aż uzyskasz puszystą masę. Dodaj sodę oczyszczoną, sól i mąkę i wymieszaj. Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Wymieszaj silikonową szpatułką, aż ciasto będzie gładkie.

  • 175g Czekolada mleczna 39% do wypieków
  • 5 Jajka
  • 75g Cukier brązowy
  • 1łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy
  • 100g Mus jabłkowy
  • 1szczypta Soda oczyszczona
  • 1szczypta Sól morska
  • 75g Mąka uniwersalna

Etap 4 /7

Grubo posiekaj orzechy pekan i dodaj dwie trzecie do masy, razem z dwiema trzecimi kropelek czekolady.

  • 100g Orzechy pekan
  • 50g Kropelki z gorzkiej czekolady

Etap 5 /7

Przelej ciasto na patelnię, wyrównaj powierzchnię i posyp pozostałymi orzechami oraz kropelkami czekolady. Piecz przez około 25 minut.

  • 100g Orzechy pekan
  • 50g Kropelki z gorzkiej czekolady
  • Patelnia

Etap 6 /7

Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a następnie schłódź.

Etap 7 /7

Pokrój, używając drewnianej lub silikonowej szpatułki. Smacznego!