Krem z pieczarek
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Pieczarek
6 Ziemniaków na puree (do zagęszczenia)
0.5 łyżeczka Gałki muszkatołowej
Sól do smaku
Pieprz do smaku
1 łyżeczka Pudru z pieczarek lub z suszonych podgrzybków (wystarczy zmiksować w młynku do kawy lub ziół suszone grzyby)
1.5 l Wywaru warzywnego
Oliwa lub masło klarowane do smażenia
Grzanki do podania
Natka pietruszki do dekoracji
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włącz „mocne smażenie”. Dodaj masło klarowane i pokrojone pieczarki i przesmaż przez około 10-12 minut, aż się zarumienią.
Etap 2 /5
Dodaj przyprawy, dorzuć ziemniaki. Zalej wywarem warzywnym.
Etap 3 /5
Gotuj pod ciśnieniem w trybie express przez 10 minut.
Etap 4 /5
Otwórz Cook4me i zblenduj zupę na gładki krem.
Etap 5 /5
Podawaj z grzankami i pietruszką.
