Krwawe spaghetti z oczami
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 Cebula
3 goździk Czosnek
800 g Sos pomidorowy
1 łyżka Przecier pomidorowy
200 ml Bulion drobiowy
1 szczypta Pieprz cayenne
500 g Spaghetti
200 g Małe kulki mozzarelli
3 łyżka Pokrojone czarne oliwki
1 łyżka Suszone oregano
12 liść Bazylia
Sól
Pieprz
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W dużej nieprzywierającej patelni wlej 2 łyżki oliwy z oliwek i podgrzej na średnim ogniu. Poczekaj, aż Thermo-Signal zmieni kolor na całkowicie czerwony, następnie dodaj cebule i czosnek i smaż przez 3 minuty.
Etap 2 /6
Dodaj sos pomidorowy, przecier pomidorowy, pieprz cayenne i bulion drobiowy. Mieszaj drewnianą łyżką. Obficie dopraw pieprzem i dodaj odrobinę soli. Pozwól sosowi dusić się na dużym ogniu przez 5 minut, potem zmniejsz na mały ogień i gotuj przez 15-20 minut.
Etap 3 /6
W międzyczasie, w dużym rondlu z osoloną wrzącą wodą, ugotuj makaron zgodnie z czasem gotowania podanym na opakowaniu. Odcedź.
Etap 4 /6
Przełóż makaron do sosu i dobrze wymieszaj. Używając widelca i łyżki, zwijaj spaghetti, aby uformować małe gniazda. Umieść je na dużym półmisku.
Etap 5 /6
Ozdób gniazda makaronowe kulką mozzarelli i umieść na wierzchu kawałek czarnej oliwki, aby stworzyć upiorne oczy.
Etap 6 /6
Posyp suszonym oregano i dodaj liście bazylii.





