Pory z winegretem
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Białe części pora o długości 10 cm, przeciętych na pół
0.5 łyżka Musztarda
0.5 łyżka Ocet z czerwonego wina
1.5 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 Drobno posiekana szalotka
0.5 łyżka Drobno posiekany szczypiorek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Drobno posiekaj szalotkę.
Etap 3 /8
Drobno posiekaj szczypiorek.
Etap 4 /8
Przygotuj winegret: wymieszaj musztardę, ocet, oliwę z oliwek i szalotkę. Dopraw pieprzem.
Etap 5 /8
Umieść pory w koszyku do gotowania na parze.
Etap 6 /8
Wlej 250 ml wody do miski. Umieść koszyk do gotowania na parze w misce.
Etap 7 /8
Gotuj na intensywnym trybie pary.
Etap 8 /8
Polej ciepłe pory winegretem. Dodaj szczypiorek i podawaj.