Letni obiad - kotlety sojowe z ziemniakami i fasolką
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1.5 kg Młodych ziemniaków
200 g Fasolki szparagowej
6 Kotletów sojowych
1 łyżka Sosu sojowego
1 łyżeczka Słodkiej papryki
1 Jajko
1 łyżka Bułki tartej
2 łyżka Masła
1 łyżka Koperku (posiekanego)
Soli
1 łyżka Oliwy
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Umyj młode ziemniaki, pozostawiając skórkę. Przełóż je do misy Cook4Me, posól i gotuj pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 10 minut.
Etap 3 /9
Odcedź, polej oliwą, umieść ponownie w misie.
Etap 4 /9
Załóż nakładkę Extra Crisp, ustaw temperaturę 190°C i piecz przez 30 minut, mieszając co jakiś czas, aby równomiernie się zarumieniły.
Etap 5 /9
Namocz kotlety w wodzie przez 10 minut, a następnie odciśnij. Dopraw sosem sojowym i słodką papryką.
Etap 6 /9
Włóż do misy i smaż na złoty kolor po 5 minut z każdej strony.
Etap 7 /9
Oczyść fasolkę i ugotuj pod ciśnieniem w osolonej wodzie w trybie ekspres przez 5 minut.
Etap 8 /9
Odcedź, następnie podsmaż na maśle z bułką tartą i jajkiem.
Etap 9 /9
Na talerzu ułóż porcję pieczonych ziemniaków, fasolkę oraz kotlety sojowe. Podawaj od razu.