Ciasto z patelni
- Całkowity czas 15 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
50 g Gorzka czekolada
50 g Mleczna czekolada
75 g Cukier brązowy
1 Jajko
125 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
60 g Orzech laskowy łuskany, posiekany
60 g Masło
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Upewnij się, że zdejmujesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence lub w piekarniku.
Etap 2 /7
Połam gorzką czekoladę i mleczną czekoladę na małe kawałki. Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Etap 3 /7
W dużej misce wymieszaj cukier, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj czekoladę i orzechy laskowe.
Etap 4 /7
Rozpuść masło na małym ogniu na patelni. Rozprowadź równomiernie masę w rondlu.
Etap 5 /7
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Etap 6 /7
Włóż patelnię do piekarnika i zdejmij uchwyt Ingenio. Piecz przez 20 minut. Czas pieczenia może się różnić w zależności od preferencji (bardziej chrupiące lub miękkie w środku).
Etap 7 /7
Ostudź przed podaniem.