Pączki z twarogiem
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g Twarogu
250 g Mąki tortowej
2 łyżeczka Proszku do pieczenia
2 Sztuki. Cukru waniliowego
20 g Miekkiegi masła
2 Jajka
30 g Cukru pudru
2 szczypta Soda oczyszczona
Akcesoria
Wbudowana odlewana płyta grillowa
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Wszystkie składniki, oprócz cukru pudru, zagnieć na gładkie ciasto (ręcznie lub za pomocą robota kuchennego, obtocz w mące ręce i formuj pączki). Wyrób ciasto na pączki równej wielkości.
Etap 2 /3
Wyłóż papierem do pieczenia ruszt frytkownicy. Rozłóż na nim pączki i piecz w temperaturze 190°C przez 13 minut. Ostrożnie obróć serowe pączki w połowie pieczenia.
Etap 3 /3
Następnie posyp cukrem pudrem i gotowe. Smacznego.