Studzienina z policzków wieprzowych wg Jurka Sobieniaka
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 0 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
1 porcja
- 1.5 kg Policzków wieprzowych 
- 1 łyżeczka Soli (5 g) 
- 70 ml Sosu sojowego 
- 250 ml Wody 
- 2 łyżeczka Pieprzu mielonego (2 g) 
- 2 Gwiazdki anyżu 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Policzki włóż do misy Cook4me. Dodaj sól, pieprz, sos sojowy, wodę i anyż.
Etap 2 /5
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 3 /5
Gotowe policzki odparuj w trybie smażenia przez 4-5 min.
Etap 4 /5
Lekko odparowane policzki wygniataj do uzyskania gęstej masy.
Etap 5 /5
Brytfankę wyłóż folią spożywczą i wylej masę. Dokładnie rozsmaruj i uderz kilkukrotnie w celu wybicia powietrza z masy. Na wierzch wyłóż kromki chleba razowego lub krakersy i włóż do lodówki w celu stężenia.

