Bataty z warzywami i sosem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bataty z warzywami i sosem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 37 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 Batat

  • 150 g Ciecierzyca

  • 1.5 łyżka Olej z pestek winogron

  • 1.5 łyżka Przyprawy tandoori

  • 1.5 Pomidor

  • 1.5 Czerwona cebula

  • 12 kawałek Ogórek

  • 1.5 Sałata rzymska

  • 6 łyżka Sos raita

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 3 Batat
  • 150g Ciecierzyca
  • 1.5łyżka Olej z pestek winogron
  • 1.5łyżka Przyprawy tandoori
  • 1.5 Pomidor
  • 1.5 Czerwona cebula
  • 12kawałek Ogórek
  • 1.5 Sałata rzymska
  • 6łyżka Sos raita

Etap 2 /5

Wymieszaj ciecierzycę z olejem i przyprawami. Umieść ją na blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C.

  • 150g Ciecierzyca
  • 1.5łyżka Olej z pestek winogron
  • 1.5łyżka Przyprawy tandoori

Etap 3 /5

Włóż bataty do koszyka do gotowania na parze. Wlej 200 ml wody do miski. Umieść koszyk w misie.

  • 3 Batat

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Odstaw bataty do ostygnięcia i przekrój je na pół. Udekoruj pozostałymi składnikami. Na wierzchu umieść dużą łyżkę sosu.