Bataty z warzywami i sosem
- Całkowity czas 37 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Batat
150 g Ciecierzyca
1.5 łyżka Olej z pestek winogron
1.5 łyżka Przyprawy tandoori
1.5 Pomidor
1.5 Czerwona cebula
12 kawałek Ogórek
1.5 Sałata rzymska
6 łyżka Sos raita
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wymieszaj ciecierzycę z olejem i przyprawami. Umieść ją na blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C.
Etap 3 /5
Włóż bataty do koszyka do gotowania na parze. Wlej 200 ml wody do miski. Umieść koszyk w misie.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Odstaw bataty do ostygnięcia i przekrój je na pół. Udekoruj pozostałymi składnikami. Na wierzchu umieść dużą łyżkę sosu.