Szaszłyki wieprzowe
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Karkówki
Olej
Przyprawa do grilla
1 łyżka Musztardy
1 łyżka Ketchupu
1 Cebula
1 Papryka
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W misce połącz olej, przyprawę do grilla, musztardę i ketchup. Ilość oleju i przypraw dobierz według uznania, aby uzyskać dość gęstą marynatę.
Etap 2 /7
Mięso pokrój w kostkę o wielkości około 3×3 cm. Włóż mięso do miski z marynatą i dokładnie obtocz każdy kawałek. Miskę przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na całą noc, aby mięso dobrze przeszło przyprawami.
Etap 3 /7
Następnego dnia pokrój cebulę i paprykę w większe kawałki.
Etap 4 /7
Na drewniane patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kawałki marynowanego mięsa, cebuli i papryki.
Etap 5 /7
Szaszłyki połóż na ruszcie grillowym tak, by wyższe podpórki były w dole.
Etap 6 /7
Ruszt włóż do misy Cook4me.
Etap 7 /7
Załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw w trybie manualnym temperaturę 200°C i czas 20 minut.