Wegetariańska lasagne
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Cebula
2 goździk Czosnek
700 g Pomidory
800 g Cukinia
2 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
400 g Passata pomidorowa
1 łyżeczka Przecier pomidorowy
1 łyżeczka Cukier
1.5 łyżka Mieszanka ziół
20 Świeże płaty lasagne
150 g Utarty ser
50 cl Beszamel
Świeża bazylia
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Upewnij się, że zdejmujesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence i/lub w piekarniku.
Etap 2 /9
Obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Umyj i pokrój pomidory w kostkę. Umyj cukinie i pokrój je na małą kostkę.
Etap 3 /9
Rozgrzej multipan i poczekaj, aż Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę przez 3 minuty.
Etap 4 /9
Dodaj pomidory, czosnek i obficie dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 5 minut.
Etap 5 /9
Dodaj cukinie, passattę pomidorową, przecier pomidorowy, cukier i mieszankę ziół. Dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Etap 6 /9
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180°C.
Etap 7 /9
W rondlu ułóż warstwę płatów lasagne, rozsmaruj na niej mieszankę pomidorową, następnie polej beszamel i posyp utartym serem. Powtarzaj operację, aż rondel będzie pełny. Zakończ warstwą płatów lasagne, pokrytą pozostałym beszamelem i utartym serem.
Etap 8 /9
Włóż rondel do piekarnika i zdejmij uchwyt Ingenio. Piecz przez 35 minut i sprawdź, czy lasagne są gotowe, używając noża.
Etap 9 /9
Podawaj posypane świeżą bazylią.
