Wigilijna kapusta z grochem i grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Wigilijna kapusta z grochem i grzybami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Odsączonej kapusty kiszonej

  • 300 g Grochu

  • 100 g Suszonych borowików

  • 4 Liście laurowe

  • 6 Ziarenek ziela angielskiego

  • 4 Goździki

  • 500 ml Wody

  • 500 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotowujemy składniki.

  • 800g Odsączonej kapusty kiszonej
  • 300g Grochu
  • 100g Suszonych borowików
  • 4 Liście laurowe
  • 6 Ziarenek ziela angielskiego
  • 4 Goździki
  • 500ml Wody

Etap 2 /4

Do miski wlewamy 500 ml wody i wrzucamy grzyby. Moczymy przez 1 h.

  • 100g Suszonych borowików
  • 500ml Wody

Etap 3 /4

Do misy Cook4me wlewamy 500 ml wody i wrzucamy groch. Gotujemy pod ciśnieniem w trybie express przez 15 minut.

  • 300g Grochu
  • 500ml Woda

Etap 4 /4

Dodajemy kapustę oraz grzyby z wodą. Przyprawiamy i gotujemy pod ciśnieniem w trybie express przez 20 minut.

  • 800g Odsączonej kapusty kiszonej
  • 4 Liście laurowe
  • 6 Ziarenek ziela angielskiego
  • 4 Goździki