Wigilijna kapusta z grochem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
10 osób
1 kg Kapusty kiszonej
400 g Grochu połówki
400 g Cebuli
3 Ząbki czosnku
8 Łyżek oleju rzepakowego
3 Liście laurowe
1 łyżeczka Soli
4 szczypta Pieprzu
1 łyżka Cukru
1 l Wody
1 łyżeczka Majeranku
1 szczypta Kminku
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Groch opłucz pod bieżącą wodą (nie musisz go namaczać).
Etap 2 /8
Kapustę pokrój na mniejsze odcinki (nie płucz).
Etap 3 /8
Cebule oraz czosnek obierz i pokrój w kostkę.
Etap 4 /8
Do misy Cook4me wlej olej, dodaj cebulę, czosnek, liście laurowe, sól, pieprz.
Etap 5 /8
Włącz średnie smażenie i smaż przez 6 minut. Całość podsmażaj mieszając okazjonalnie.
Etap 6 /8
Po zakończeniu podsmażania dodaj do misy kapustę, groch, wodę, cukier, majeranek oraz kminek.
Etap 7 /8
Gotuj pod ciśnieniem przez 20 minut.
Etap 8 /8
Gotową kapustę z grochem można podawać dodając olej lniany, masło lub świeże zioła.
