Wigilijna kapusta z grochem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wigilijna kapusta z grochem

ratings.4.5

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

10 osób

  • 1 kg Kapusty kiszonej

  • 400 g Grochu połówki

  • 400 g Cebuli

  • 3 Ząbki czosnku

  • 8 Łyżek oleju rzepakowego

  • 3 Liście laurowe

  • 1 łyżeczka Soli

  • 4 szczypta Pieprzu

  • 1 łyżka Cukru

  • 1 l Wody

  • 1 łyżeczka Majeranku

  • 1 szczypta Kminku

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Groch opłucz pod bieżącą wodą (nie musisz go namaczać).

  • 400g Grochu połówki

Etap 2 /8

Kapustę pokrój na mniejsze odcinki (nie płucz).

  • 1kg Kapusty kiszonej

Etap 3 /8

Cebule oraz czosnek obierz i pokrój w kostkę.

  • 400g Cebuli
  • 3 Ząbki czosnku

Etap 4 /8

Do misy Cook4me wlej olej, dodaj cebulę, czosnek, liście laurowe, sól, pieprz.

  • 400g Cebuli
  • 3 Ząbki czosnku
  • 8 Łyżek oleju rzepakowego
  • 3 Liście laurowe
  • 1łyżeczka Soli
  • 4szczypta Pieprzu

Etap 5 /8

Włącz średnie smażenie i smaż przez 6 minut. Całość podsmażaj mieszając okazjonalnie.

Etap 6 /8

Po zakończeniu podsmażania dodaj do misy kapustę, groch, wodę, cukier, majeranek oraz kminek.

  • 1kg Kapusty kiszonej
  • 400g Grochu połówki
  • 1łyżka Cukru
  • 1l Wody
  • 1łyżeczka Majeranku
  • 1szczypta Kminku

Etap 7 /8

Gotuj pod ciśnieniem przez 20 minut.

Etap 8 /8

Gotową kapustę z grochem można podawać dodając olej lniany, masło lub świeże zioła.