Kurczak w morelach
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
0.5 kg Podudzi z kurczaka (przekrojonych na pół)
70 g Sosu sojowego
3 Ząbki czosnku (drobno posiekane)
15 g Oleju
40 g Miodu
40 g Musztardy
0.5 kg Moreli (przekrojonych na pół, bez pestek)
1 Czerwona cebula (pokrojona w ćwiartki)
1 Biała cebula (pokrojona w ćwiartki)
Świeża mięta – do podania
Bułka maślana – do podania
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Podudzia z kurczaka wymieszaj z sosem sojowym i posiekanym czosnkiem. Odstaw do zamarynowania.
Etap 2 /6
W osobnej miseczce połącz miód z musztardą, tworząc marynatę.
Etap 3 /6
Włącz mocne smażenie. Wlej olej i dodaj kawałki kurczaka. Obsmaż.
Etap 4 /6
Dodaj sos z miodu i musztardy, morele oraz obie cebule. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Etap 5 /6
Zamknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem przez 5 minut.
Etap 6 /6
Podawaj gorące, posypane świeżą miętą, w towarzystwie bułki maślanej.





