Kurczak w stylu indyjskim - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kurczak w stylu indyjskim

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Udka z kurczaka

  • 2 łyżka Olej roślinny

  • 1 Cebula

  • 2 goździk Czosnek

  • 1 Czerwona papryka

  • 2 łyżka Mieszanka przypraw indyjskich

  • 4 Jogurty naturalne

  • 2 łyżka Chutney z mango

  • 30 cl Bulion drobiowy

  • Sól, pieprz

  • 2 łyżka Kolendra

Akcesoria

  • Garnek
    Garnek

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przekrój udka na pół w miejscu stawu.

  • 4 Udka z kurczaka

Etap 2 /8

Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej olej na patelnię i obsmaż kurczaka. Wyjmij go z patelni.

  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 3 /8

Obierz i cienko pokrój cebulę oraz czosnek. Umyj, usuń nasiona i pokrój czerwoną paprykę w paski.

  • 1 Cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 1 Czerwona papryka

Etap 4 /8

Dodaj cebulę, czosnek i paprykę na patelnię. Wymieszaj z powstałym sokiem i dodaj mieszankę przypraw.

  • 1 Cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 1 Czerwona papryka
  • 2łyżka Mieszanka przypraw indyjskich

Etap 5 /8

Smaż warzywa przez 5 minut, aż się skarmelizują, mieszając od czasu do czasu.

Etap 6 /8

Dodaj jogurty, chutney z mango i bulion drobiowy. Dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia i włóż udka kurczaka.

  • 4 Udka z kurczaka
  • 4 Jogurty naturalne
  • 2łyżka Chutney z mango
  • 30cl Bulion drobiowy
  • Sól, pieprz

Etap 7 /8

Przykryj i gotuj przez 30 minut na wolnym ogniu.

Etap 8 /8

Umyj i posiekaj kolendrę. Posyp nią danie i podawaj.

  • 2łyżka Kolendra