Kurczak w stylu indyjskim
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Udka z kurczaka
2 łyżka Olej roślinny
1 Cebula
2 goździk Czosnek
1 Czerwona papryka
2 łyżka Mieszanka przypraw indyjskich
4 Jogurty naturalne
2 łyżka Chutney z mango
30 cl Bulion drobiowy
Sól, pieprz
2 łyżka Kolendra
Akcesoria
Garnek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przekrój udka na pół w miejscu stawu.
Etap 2 /8
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej olej na patelnię i obsmaż kurczaka. Wyjmij go z patelni.
Etap 3 /8
Obierz i cienko pokrój cebulę oraz czosnek. Umyj, usuń nasiona i pokrój czerwoną paprykę w paski.
Etap 4 /8
Dodaj cebulę, czosnek i paprykę na patelnię. Wymieszaj z powstałym sokiem i dodaj mieszankę przypraw.
Etap 5 /8
Smaż warzywa przez 5 minut, aż się skarmelizują, mieszając od czasu do czasu.
Etap 6 /8
Dodaj jogurty, chutney z mango i bulion drobiowy. Dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia i włóż udka kurczaka.
Etap 7 /8
Przykryj i gotuj przez 30 minut na wolnym ogniu.
Etap 8 /8
Umyj i posiekaj kolendrę. Posyp nią danie i podawaj.