Risotto z kurkami
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Ryż arborio na risotto
30 g Szalotka
2 łyżka Oliwa z oliwek
200 ml Woda
60 ml Białe wino
100 g Kurki
50 g Mascarpone
1 łyżka Tarty parmezan
0.5 łyżka Pietruszka
2.2 g Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Posiekaj szalotki.
Etap 3 /8
Posiekaj natkę pietruszki.
Etap 4 /8
Wlej połowę oleju do Cook4me.
Etap 5 /8
Podsmaż szalotkę. Następnie dodaj i podsmaż kurki. Wlej resztę oleju i dodaj ryż. Smaż, aż ryż się zrumieni.
Etap 6 /8
Dolej wodę, białe wino i wsyp kurki. Przypraw.
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Dodaj mascarpone. Wymieszaj. Na koniec posyp parmezanem i natką.





