Wołowina smażona w stylu sukiyaki z makaronem udon i warzywami
- Całkowity czas 30 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
10 cl sake
50 ml mirin
50 ml sos sojowy
2 łyżka Cukier
2 liść kapusta pekińska
0.5 por
4 grzyby shiitake
300 g plastry wołowiny
2 łyżka oliwa z oliwek
50 g grzyby enoki
200 g makaron udon
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W misce wymieszaj składniki sosu, a następnie mieszaj do momentu, aż cukier się rozpuści.
Etap 2 /5
Usuń łodygę kapusty pekińskiej. Liście pokrój na kawałki o długości 4 cm, a łodygi na plasterki o grubości 2 cm. Por pokrój na plasterki o grubości 2 cm. Grzyby shiitake pokrój na ćwiartki. Warzywa ułóż oddzielnie na talerzu.
Etap 3 /5
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal całkowicie się zaczerwieni. Wlej oliwę z oliwek. Obsmaż plasterki wołowiny z obu stron przez 2 minuty.
Etap 4 /5
Wlej sos, a następnie harmonijnie ułóż warzywa na wierzchu. Gotuj na średnim ogniu przez 3 minuty. Na sam koniec dodaj makaron udon i podgrzej całość.
Etap 5 /5
Smacznego!