Mięso z warzywami w stylu boliwijskim - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Magdalena D.T.

Mięso z warzywami w stylu boliwijskim

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 700 g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)

  • 600 g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)

  • 500 ml wody

  • 250 ml soku pomidorowego 100%

  • 3 łyżeczki soli

  • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej

  • 2 łyżeczki czosnku mielonego

  • 2 łyżeczki suszonego majeranku

  • 2 łyżeczki suszonego tymianku

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Podsmaż mięso na oliwie, mieszając, aż zbieleje. Dodaj mrożoną włoszczyznę, wymieszaj i podsmaż krótko razem z mięsem. Nie przerywając smażenia dodaj wodę, sok pomidorowy, przyprawy; wymieszaj i poczekaj, aż płyn zacznie bulgotać.

  • 700g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)
  • 600g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)
  • 500ml wody
  • 250ml soku pomidorowego 100%
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 2 łyżeczki czosnku mielonego
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Etap 2 /3

Gotuj danie pod ciśnieniem.

  • 700g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)
  • 600g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)
  • 500ml wody
  • 250ml soku pomidorowego 100%
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 2 łyżeczki czosnku mielonego
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Etap 3 /3

Po dekompresji wymieszaj danie i podawaj je z ugotowanym osobno ryżem. Smacznego!

  • 700g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)
  • 600g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)
  • 500ml wody
  • 250ml soku pomidorowego 100%
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 2 łyżeczki czosnku mielonego
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
26 min.

Wrapy w stylu boliwijskim

ratings.NaN

Mięso z warzywami w stylu boliwijskim - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Wrapy w stylu boliwijskim
Tefal
Tefal
35 min.

Szaszłyki z kurczaka w stylu greckim

ratings.NaN

Mięso z warzywami w stylu boliwijskim - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Szaszłyki z kurczaka w stylu greckim
Tefal
Tefal
1 godz.

Steki z halibuta w stylu karaibskim

ratings.NaN

Mięso z warzywami w stylu boliwijskim - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Steki z halibuta w stylu karaibskim
Tefal
Tefal
25 min.

Wiejski kociołek z mięsem, warzywami i ostrą papryką

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Mięso z warzywami w stylu boliwijskim - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Wiejski kociołek z mięsem, warzywami i ostrą papryką
Tefal
Tefal
4 godz. 40 min.

Kurczak z warzywami zapiekany w cieście

ratings.NaN

Mięso z warzywami w stylu boliwijskim - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Kurczak z warzywami zapiekany w cieście