Żeberka w miodowej glazurze
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
700 g Żeberek
2 kg Ziemniaków
20 ml Sosu sojowego
3 łyżka Miodu
2 łyżka Oleju
1 łyżka Słodkiej papryki
1 łyżeczka Cynamonu
2 Cebule
3 Ząbki czosnku
400 g Kapusty kiszonej
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Pokrój cebulę i czosnek w plasterki. Umieść je w dużej misce, w której zmieszczą się żeberka.
Etap 2 /8
Żeberka umyj i pokrój na mniejsze części.
Etap 3 /8
Dodaj do cebuli i czosnku składniki glazury. Dokładnie wymieszaj z żeberkami. Marynuj w lodówce ok. 24 godziny.
Etap 4 /8
Kapustę kiszoną odcedź, przepłucz i pokrój na mniejsze kawałki.
Etap 5 /8
Obierz ziemniaki.
Etap 6 /8
Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie w Cook4me pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 10 minut.
Etap 7 /8
Do misy Cook4me przełóż kapustę, żeberka z marynatą i dodaj pół szklanki wody. Gotuj pod ciśnieniem przez 20 minut.
Etap 8 /8
Następnie użyj nakładki Extra Crisp i piecz, mieszając żeberka z kapustą w połowie czasu. Czas: 30 minut Temperatura: 190°C





