Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
W rondelku wymieszaj keczup, brązowy cukier, sos chili, sos Worcestershire, kmink i czosnek. Postaw na ogniu i zagotuj; odstaw na bok. Posyp kotlety z obu stron solą i pieprzem. Następnie posmaruj kotlety częścią przygotowanej wcześniej marynaty, resztę zostaw na później.
Włącz OptiGrill, wybierz program Kiełbaski/Wieprzowina i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść kotlety na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka wskaże oczekiwany stopień wysmażenia mięsa: pomarańczowy – średnio wysmażone albo czerwony – dobrze wysmażone. Kotlety połóż na talerzu i przykryj folią aluminiową. Odstaw na 5 minut. Tymczasem pozostałą marynatą posmaruj plastry ananasa.
Wybierz program Tryb manualny i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść ananasa na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj przez 3-5 minut. Następnie plastry ananasa ułóż na kotletach, a całość posmaruj pozostałą marynatą. Posyp kolendrą i podawaj z ćwiartkami limonki.
Aby uzyskać większą ostrość dania, zamień słodki sos chili na ostry sos chili.
Do przyrządzenia potrawy możesz równie dobrze użyć ananasa świeżego, jak i z puszki.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.