Pasztet ze świeżego tuńczyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pasztet ze świeżego tuńczyka

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 12 godz. 22 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    12 godz.

Składniki

6 osób

  • 525 g Filet z czerwonego tuńczyka

  • 3 szt. Żelatyna w listkach

  • 3 szt. Bulion rybny w kostkach

  • 3 łyżeczka Musztarda z ziarnami gorczycy

  • 3 łyżka Estragon

  • 3 szt. Szalotka

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

  • 90 g Majonez

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 525g Filet z czerwonego tuńczyka
  • 3szt. Żelatyna w listkach
  • 3szt. Bulion rybny w kostkach
  • 3łyżeczka Musztarda z ziarnami gorczycy
  • 3łyżka Estragon
  • 3szt. Szalotka
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz
  • 90g Majonez

Etap 2 /6

Przypraw tuńczyka solą i pieprzem. Wlej olej do Cook4me.

  • 525g Filet z czerwonego tuńczyka
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 3 /6

Delikatnie przyrumień szalotki. Dodaj bulion, odsączoną żelatynę, musztardę, sól, pieprz i estragon.

  • 3szt. Żelatyna w listkach
  • 3szt. Bulion rybny w kostkach
  • 3łyżeczka Musztarda z ziarnami gorczycy
  • 3łyżka Estragon
  • 3szt. Szalotka
  • Sól, pieprz

Etap 4 /6

Włóż tuńczyka do koszyka do gotowania na parze. Umieść koszyk w Cook4me, nad sosem.

  • 525g Filet z czerwonego tuńczyka

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Rozdrobnij tuńczyka. Wymieszaj go z sosem. Rozdziel na słoiczki. Włóż do lodówki na 12 godzin.