Pasztet ze świeżego tuńczyka
- Całkowity czas 12 godz. 22 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
525 g Filet z czerwonego tuńczyka
3 szt. Żelatyna w listkach
3 szt. Bulion rybny w kostkach
3 łyżeczka Musztarda z ziarnami gorczycy
3 łyżka Estragon
3 szt. Szalotka
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
90 g Majonez
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Przypraw tuńczyka solą i pieprzem. Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Delikatnie przyrumień szalotki. Dodaj bulion, odsączoną żelatynę, musztardę, sól, pieprz i estragon.
Etap 4 /6
Włóż tuńczyka do koszyka do gotowania na parze. Umieść koszyk w Cook4me, nad sosem.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Rozdrobnij tuńczyka. Wymieszaj go z sosem. Rozdziel na słoiczki. Włóż do lodówki na 12 godzin.