Pierożki wonton z krewetkami i imbirem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pierożki wonton z krewetkami i imbirem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 10 szt. Ciasto na pierożki Wonton

  • 250 ml Woda

  • 150 g Krewetki, obrane i pokrojone

  • 250 ml Mleko kokosowe

  • 1 łyżeczka Imbir

  • 1 szt. Trawa cytrynowa

  • 10 g Świeża kolendra

  • 1 łyżka Sos Nuoc mam

  • 0.5 szt. Limonka

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 10szt. Ciasto na pierożki Wonton
  • 250ml Woda
  • 150g Krewetki, obrane i pokrojone
  • 250ml Mleko kokosowe
  • 1łyżeczka Imbir
  • 1szt. Trawa cytrynowa
  • 10g Świeża kolendra
  • 1łyżka Sos Nuoc mam
  • 0.5szt. Limonka

Etap 2 /8

Obierz krewetki.

  • 150g Krewetki, obrane i pokrojone

Etap 3 /8

Zetrzyj na tarce imbir.

  • 1łyżeczka Imbir

Etap 4 /8

Pokrój kolendrę.

  • 10g Świeża kolendra

Etap 5 /8

Wymieszaj krewetki, połowę kolendry i imbir. Wypełnij pierożki nadzieniem. Umieść pozostałe składniki w Cook4me.

  • 10szt. Ciasto na pierożki Wonton
  • 250ml Woda
  • 150g Krewetki, obrane i pokrojone
  • 250ml Mleko kokosowe
  • 1łyżeczka Imbir
  • 1szt. Trawa cytrynowa
  • 10g Świeża kolendra
  • 1łyżka Sos Nuoc mam
  • 0.5szt. Limonka

Etap 6 /8

Wrzucaj po 10 dobrze zlepionych pierożków, pozostaw je na 2 minuty i wyjmij. Ponów czynność w razie potrzeby. Dolej wody, jeśli jej poziom jest za niski.

Etap 7 /8

Włóż wszystkie ugotowane wstępnie pierożki do bulionu.

Etap 8 /8

Podawaj pierożki wonton z odrobiną bulionu, posypane skórką limonki.