Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do misy robota planetarnego i włącz urządzenie, by wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto włóż do lodówki na godzinę.
W garnku rozpuść czekoladę z odrobiną wody. Kiedy czekolada ostygnie, dodaj do niej pokrojone banany, ser ricotta oraz laskę wanilii. Wszystko zmiksuj na gładką masę.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni i wyjmij ciasto z lodówki.
Blaszkę wysmaruj masłem, oprósz mąką.
Rozwałkuj połowę ciasta na stolnicy, następnie przenieś do formy i wyłóż jej dno oraz boki. Brakujące miejsca możesz wylepić palcami. Wstaw do lodówki na czas nagrzania piekarnika.
Nakłuj ciasto widelcem i wstaw na 10 minut do piekarnika.
Po 10 minutach wyjmuj ciasto, nałóż na nie krem, udekoruj pokrojonym bananem oraz granatem. Całość przykryj kruszonką i wstaw na 30 minut do piekarnika.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.