Łatwe roladki z kurczaka
- Całkowity czas 50 min.
- 35 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 filet Filet z kurczaka
2 goździk Czosnek
200 g Mieszanka warzyw
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżka Sos sojowy
1 łyżeczka Mielony imbir
100 g Ugotowany makaron ryżowy vermicelli
1 łyżka Kolendra
1 łyżka Olej sezamowy
8 liść Arkusze papieru ryżowego
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Pokrój kurczaka w kostkę o grubości 0,5 cm. W pojemniku wymieszaj kurczaka, posiekany czosnek, warzywa, oliwę z oliwek, sos sojowy i imbir w proszku.
Etap 2 /9
Przesyp wszystko do miski urządzenia. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /9
W połowie pieczenia wymieszaj, aby kurczak upiekł się i zarumienił równomiernie.
Etap 4 /9
Po upieczeniu wrzuć mięso do pojemnika i dodaj makaron ryżowy, posiekaną kolendrę i olej sezamowy. W razie potrzeby dopraw.
Etap 5 /9
Aby przygotować roladki, umieść miskę z wodą i czystą ściereczkę na blacie. Stopniowo zanurzaj arkusze papieru ryżowego w wodzie na 10–15 sekund, aż staną się miękkie i giętkie, a następnie rozłóż je na ściereczce. Poczekaj kilka sekund, aż wchłoną część wody i staną się jeszcze bardziej giętkie.
Etap 6 /9
Na każdy arkusz nałóż 1 łyżkę nadzienia. Złóż razem lewą i prawą stronę, aby zamknąć nadzienie, a następnie zwiń do końca. Powtórz tę czynność w przypadku pozostałych roladek.
Etap 7 /9
Umieść je na płycie w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.
Etap 8 /9
W połowie pieczenia obróć roladki.
Etap 9 /9
Podawaj z miętą, sałatą i sosem sojowym.