Śliwki hoisin, czyli orientalne powidła do mięsa - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Śliwki hoisin, czyli orientalne powidła do mięsa

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg Śliwek węgierek

  • 200 g Cukru brązowego

  • 50 ml Octu ryżowego

  • 2 Gwiazdki anyżu

  • 40 ml Sosu sojowego

Czas przygotowania

Etap 1 /3

W Cook4me rozpoczynamy smażenie. Przekrojone na pół śliwki bez pestek wrzucamy do rozgrzanej misy. Dodajemy anyż, cukier, sos sojowy oraz ocet ryżowy.

  • 1kg Śliwek węgierek
  • 200g Cukru brązowego
  • 50ml Octu ryżowego
  • 2 Gwiazdki anyżu
  • 40ml Sosu sojowego

Etap 2 /3

Całość mieszamy i rozpoczynamy gotowanie pod cienieniem w trybie ekspres przez 20 minut.

Etap 3 /3

Gotową konfiturę przekładamy do słoika i serwujemy z ulubionym mięsem.