Świąteczna szynka wieprzowa
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 kg Szynki wieprzowej
1 łyżka Oleju z awokado
0.5 łyżeczka Soli
0.5 łyżeczka Słodkiej papryki
0.5 łyżeczka Ziół prowansalskich
0.5 łyżeczka Suszonego czosnku
Świeżego oregano
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Przyprawy odważ. Mięso dokładnie umyj.
Etap 2 /4
Połącz przyprawy z olejem i dokładnie natrzyj mięso z każdej strony. Szynkę schowaj do lodówki na 24 h, aby przeszła smakami.
Etap 3 /4
Szynkę umieść na kratce air fryera. Włącz pieczenie na 90°C na 90 minut. Szynkę obracaj co 30 minut, aby równomiernie się upiekła.
Etap 4 /4
Po upieczeniu ostudź i owiń w folię oraz schowaj do lodówki. Dzięki temu szynka pozostawi swoją soczystość i kruchość.