Świeży makaron - przepisy Kitchen Machines Touch/Touch + | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Świeży makaron

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g Biała mąka

  • 5 Jajka

  • 50 g Oliwa z oliwek

  • 5 g Sól

  • 30 g Mąka semolina

Akcesoria

  • Hak do wyrabiania ciasta
    Hak do wyrabiania ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /3

W misie robota umieść wszystkie składniki (mąkę, jajka i sól) i naciśnij "Start".

  • 500g Biała mąka
  • 5 Jajka
  • 50g Oliwa z oliwek
  • 5g Sól
  • Hak do wyrabiania ciasta

Etap 2 /3

Wyjmij ciasto na blat, zawiń w folię spożywczą i odstaw na 30 minut.

  • 500g Biała mąka
  • 5 Jajka
  • 50g Oliwa z oliwek
  • 5g Sól

Etap 3 /3

Z pomocą mąki semolina uformuj makaron w pożądany kształt.

  • 30g Mąka semolina