Angielskie śniadanie
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
180 g Kiełbaski mini lub chipolata pokrojone na 3 kawałki
4 kawałek Boczek
2 Średnie jajka
10 g Masło na tost
2 Średnie pomidory przecięte na pół
1 łyżka Oliwa z oliwek
2 szczypta Zioła prowansalskie
Sól, pieprz
200 g Fasola w sosie pomidorowym
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program RĘCZNY, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 7 minut. Posmaruj plasterki chleba niewielką ilością masła, połóż je na płycie w szufladzie 1, a następnie na środku każdego plasterka zrób studzienkę z dwóch plasterków boczku. Rozbij jajko i wlej je do środka studzienki. Włącz szufladę 2. Wybierz program RĘCZNY, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 15 minut. Wrzuć 4 połówki pomidora do szuflady 2, polej oliwą z oliwek i posyp ziołami prowansalskimi. Ułóż kiełbaski obok pomidorów.
Etap 2 /3
Naciśnij SYNC, a łosoś i fasolka ugotują się w tym samym czasie. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.
Etap 3 /3
W rondlu podgrzej fasolę w sosie pomidorowym. Na talerzu połóż tost, kiełbaski, pomidory i fasolę, a następnie podawaj.