Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Angielskie śniadanie

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 180 g Kiełbaski mini lub chipolata pokrojone na 3 kawałki

  • 4 kawałek Boczek

  • 2 Średnie jajka

  • 10 g Masło na tost

  • 2 Średnie pomidory przecięte na pół

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 2 szczypta Zioła prowansalskie

  • Sól, pieprz

  • 200 g Fasola w sosie pomidorowym

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program RĘCZNY, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 7 minut. Posmaruj plasterki chleba niewielką ilością masła, połóż je na płycie w szufladzie 1, a następnie na środku każdego plasterka zrób studzienkę z dwóch plasterków boczku. Rozbij jajko i wlej je do środka studzienki. Włącz szufladę 2. Wybierz program RĘCZNY, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 15 minut. Wrzuć 4 połówki pomidora do szuflady 2, polej oliwą z oliwek i posyp ziołami prowansalskimi. Ułóż kiełbaski obok pomidorów.

  • 180g Kiełbaski mini lub chipolata pokrojone na 3 kawałki
  • 4kawałek Boczek
  • 2 Średnie jajka
  • 10g Masło na tost
  • 2 Średnie pomidory przecięte na pół
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 2szczypta Zioła prowansalskie

Etap 2 /3

Naciśnij SYNC, a łosoś i fasolka ugotują się w tym samym czasie. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.

Etap 3 /3

W rondlu podgrzej fasolę w sosie pomidorowym. Na talerzu połóż tost, kiełbaski, pomidory i fasolę, a następnie podawaj.

  • 200g Fasola w sosie pomidorowym