Bajgle z jajkiem i mozzarellą - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bajgle z jajkiem i mozzarellą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 Duże bajgle przekrojone na pół

  • 4 Jajka

  • 70 g Tarta mozzarella lub ser Gruyère

  • 2 Cebule dymki, drobno posiekane

  • Sól, pieprz

  • Oliwa z oliwek

  • 2 łyżka Pietruszka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Za pomocą foremki do ciastek powiększ środek każdej połówki bajgla, aby uzyskać dziurkę o średnicy około 5 cm.

  • 2 Duże bajgle przekrojone na pół

Etap 2 /6

Posmaruj bajgle oliwą z oliwek.

  • Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik ciepła Thermal-Signal zmieni kolor na całkowicie czerwony, zanim dodasz składniki.

Etap 4 /6

Umieść 4 kromki na patelni i smaż przez 2 minuty z każdej strony. Wbij jajko w środek każdego kawałka. Dopraw solą i pieprzem. Posyp serem i posiekaną cebulą dymką.

  • 4 Jajka
  • 70g Tarta mozzarella lub ser Gruyère
  • 2 Cebule dymki, drobno posiekane
  • Sól, pieprz

Etap 5 /6

Gotuj na małym ogniu przez 8 minut. Ostrożnie obróć kawałki i gotuj przez 1 minutę na średnim ogniu, aby białko całkowicie się ścięło.

Etap 6 /6

Podawaj posypane posiekaną pietruszką.

  • 2łyżka Pietruszka