Bajgle z jajkiem i mozzarellą
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Duże bajgle przekrojone na pół
4 Jajka
70 g Tarta mozzarella lub ser Gruyère
2 Cebule dymki, drobno posiekane
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
2 łyżka Pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Za pomocą foremki do ciastek powiększ środek każdej połówki bajgla, aby uzyskać dziurkę o średnicy około 5 cm.
Etap 2 /6
Posmaruj bajgle oliwą z oliwek.
Etap 3 /6
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik ciepła Thermal-Signal zmieni kolor na całkowicie czerwony, zanim dodasz składniki.
Etap 4 /6
Umieść 4 kromki na patelni i smaż przez 2 minuty z każdej strony. Wbij jajko w środek każdego kawałka. Dopraw solą i pieprzem. Posyp serem i posiekaną cebulą dymką.
Etap 5 /6
Gotuj na małym ogniu przez 8 minut. Ostrożnie obróć kawałki i gotuj przez 1 minutę na średnim ogniu, aby białko całkowicie się ścięło.
Etap 6 /6
Podawaj posypane posiekaną pietruszką.