Barszcz czerwony wg Jurka Sobieniaka - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Barszcz czerwony wg Jurka Sobieniaka

Review 4 stars (average)

4 /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 1 kg Obranych buraków

  • 140 g Cukru brązowego

  • 40 g Świeżego imbiru

  • 8 szt. Ziela angielskiego

  • 150 g Selera korzeniowego (1/2 szt. wielkości piłki od tenisa)

  • 3 Liście laurowe

  • 3 łyżeczka Pieprzu mielonego (4 g)

  • 1 łyżka Soli (15 g)

  • 1 l Soku z buraków

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Buraki obierz i pokrój w cienkie plastry lub posiekaj na mandolinie razem z imbirem.

Etap 2 /4

Przygotowane warzywa włóż do misy Cook4me. Dodaj selera pokrojonego w ćwiartki i wszystkie przyprawy. Zalej 2 l wody.

Etap 3 /4

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Gotowy barszcz uzupełnij sokiem z buraków i podgrzej, w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.