Barszcz czerwony wg Jurka Sobieniaka
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 0 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
8 osób
- 1 kg Obranych buraków 
- 140 g Cukru brązowego 
- 40 g Świeżego imbiru 
- 8 szt. Ziela angielskiego 
- 150 g Selera korzeniowego (1/2 szt. wielkości piłki od tenisa) 
- 3 Liście laurowe 
- 3 łyżeczka Pieprzu mielonego (4 g) 
- 1 łyżka Soli (15 g) 
- 1 l Soku z buraków 
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Buraki obierz i pokrój w cienkie plastry lub posiekaj na mandolinie razem z imbirem.
Etap 2 /4
Przygotowane warzywa włóż do misy Cook4me. Dodaj selera pokrojonego w ćwiartki i wszystkie przyprawy. Zalej 2 l wody.
Etap 3 /4
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Gotowy barszcz uzupełnij sokiem z buraków i podgrzej, w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.

