Batoniki z quinoa, imbirem i ananasem
- Całkowity czas 18 min.
- 4 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
60 g Komosa ryżowa
120 g Kandyzowany imbir
120 g Suszony ananas
60 g Orzech laskowy
3 łyżka Mąka
60 g Olej kokosowy
120 g Syrop kokosowy
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Rozpuść olej kokosowy z syropem kokosowym w nieprzywierającej formie w wyznaczonym programie na wskazany czas.
60g Olej kokosowy 120g Syrop kokosowy
Forma na 6 ciasteczek
Etap 2 /4
Pokrój imbir i suszonego ananasa na kawałki.
120g Kandyzowany imbir 120g Suszony ananas
Etap 3 /4
Resztę składników wymieszaj w misce i dodaj do masy kokosowej.
60g Komosa ryżowa 120g Kandyzowany imbir 120g Suszony ananas 60g Orzech laskowy 3łyżka Mąka
Etap 4 /4
Rozdziel masę pomiędzy wgłębienia, rozprowadź, wygładź i piecz w wyznaczonym programie na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.