Berneńskie czekoladowe bretzeli - przepisy Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Berneńskie czekoladowe bretzeli

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

20 sztuki

  • 1 Jajko

  • 60 g Drobny cukier

  • 2 cl Gęsta lub półgęsta śmietana

  • 15 g Kakao

  • 2 g Sól

  • 100 g Mąka T45

  • 80 g Masło

Akcesoria

  • Płyta do wafli (kwiaty)
    Płyta do wafli (kwiaty)

Czas przygotowania

Etap 1 /4

W misce ubijaj jajka i cukier, aż masa stanie się biała. Dodaj śmietanę, kakao, sól, mąkę i roztopione masło. Mieszaj, aż konsystencja będzie gładka.

  • 1 Jajko
  • 60g Drobny cukier
  • 2cl Gęsta lub półgęsta śmietana
  • 15g Kakao
  • 2g Sól
  • 100g Mąka T45
  • 80g Masło

Etap 2 /4

Rozgrzej urządzenie.

Etap 3 /4

Na środek płyty wlej niewielką ilość ciasta (mniej więcej łyżeczkę).

Etap 4 /4

Ostrożnie wyjmij bricelety i pozostaw na kratce do ostygnięcia, aż staną się chrupiące.