Berneńskie czekoladowe bretzeli
- Całkowity czas 12 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
20 sztuki
1 Jajko
60 g Drobny cukier
2 cl Gęsta lub półgęsta śmietana
15 g Kakao
2 g Sól
100 g Mąka T45
80 g Masło
Akcesoria
Płyta do wafli (kwiaty)
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W misce ubijaj jajka i cukier, aż masa stanie się biała. Dodaj śmietanę, kakao, sól, mąkę i roztopione masło. Mieszaj, aż konsystencja będzie gładka.
Etap 2 /4
Rozgrzej urządzenie.
Etap 3 /4
Na środek płyty wlej niewielką ilość ciasta (mniej więcej łyżeczkę).
Etap 4 /4
Ostrożnie wyjmij bricelety i pozostaw na kratce do ostygnięcia, aż staną się chrupiące.