Bezglutenowe ciasto z jabłkami, orzechami i owsem
- Całkowity czas 35 min.
- 5 min.Czas przygotowania 
- 30 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
2 osób
- 200 g obrane, posiekane jabłka 
- 4 łyżka rodzynki 
- 3 Jajka 
- 2 łyżka olej roślinny 
- 4 łyżka otręby owsiane 
- 75 g mąka ryżowa 
- 0.5 łyżeczka mielony cynamon 
- 75 g grubo posiekane orzechy włoskie 
- 1 łyżka proszek do pieczenia 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż jabłka, rodzynki, jajka i olej do blendera.
Etap 2 /5
Ustaw ręczny program na maksymalną prędkość i jedną minutę, a następnie uruchom go.
Etap 3 /5
Dodaj otręby owsiane, mąkę ryżową, mielony cynamon, posiekane orzechy i drożdże.
Etap 4 /5
Ustaw ręczny program na średnią prędkość i 1 min 15 s, a następnie uruchom go.
Etap 5 /5
Wlej ciasto do wysmarowanej olejem tortownicy i piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180°C.

