Bezglutenowe muffiny z chrupiącą „różyczką piaskową” w środku
- Całkowity czas 1 godz. 16 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 26 min.
Gotowanie - 45 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
330 g Płatki kukurydziane
210 g Cukier
140 g Mąka kukurydziana
3 łyżeczka Proszek do pieczenia (15 g)
180 g Masło
6 Jajka
150 ml Mleko
165 g Czekolada
90 g Masło
30 g Miód
30 g Cukier
75 g Drobno rozgniecione płatki kukurydziane
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Do nieprzywierającego rondla włóż masło, czekoladę połamaną na grube kawałki, miód i cukier. Włóż nieprzywierające naczynie do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 2 /6
Roztopione masło/czekoladę wlej do dużej miski, a następnie dodaj płatki kukurydziane. Wymieszaj, a następnie uformuj 6 „różyczek piaskowych” (czekoladowe kulki z płatków kukurydzianych) i włóż je do zamrażarki (lub do lodówki).
Etap 3 /6
Za pomocą robota kuchennego drobno zmiksuj płatki kukurydziane, cukier, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia. Dodaj jaja, masło, a następnie mleko, wymieszaj całość po dodaniu każdego kolejnego składnika.
Etap 4 /6
Wlej połowę masy do foremek, lekko wciśnij „różyczkę piaskową” w środek każdej porcji, a następnie przykryj pozostałą częścią masy. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 6 /6
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, następnie wyjmij z foremek i podaj.