Biała kiełbasa duszona w maślance - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Biała kiełbasa duszona w maślance

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

5 osób

  • 1 kg Białej surowej kiełbasy

  • 500 ml Maślanki

  • 1 pęczek Kopru

  • 1 Limona

  • 1 Chleb razowy

  • 1 Cebula

  • 2 Ząbki czosnku

  • 1 łyżka Oleju

  • 1 łyżeczka Pieprzu

Czas przygotowania

Etap 1 /4

W Cook4me włączamy mocne smażenie. Dzielimy pętka kiełbasy, cebulę kroimy w pióra, siekamy czosnek.

  • 1kg Białej surowej kiełbasy
  • 1 Cebula
  • 2 Ząbki czosnku

Etap 2 /4

Do rozgrzanej misy wlewamy olej, wrzucamy czosnek, cebulę i smażymy 2 minuty. Dorzucamy kiełbaskę i dolewamy maślankę, dodajemy świeżo mielony pieprz.

  • 1kg Białej surowej kiełbasy
  • 500ml Maślanki
  • 1 Cebula
  • 2 Ząbki czosnku
  • 1łyżka Oleju
  • 1łyżeczka Pieprzu

Etap 3 /4

Gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 10 minut.

Etap 4 /4

Otwieramy i delikatnie mieszamy. Kromkę chleba kładziemy na spód miseczki, na to wykładamy pokrojone kiełbaski i zalewamy wywarem z maślanki.