Bruschetta z kozim serem, pieczarkami, czosnkiem i pietruszką - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bruschetta z kozim serem, pieczarkami, czosnkiem i pietruszką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 goździk Czosnek

  • 500 g Pieczarki

  • 2 łyżka Pietruszka

  • 6 g Orzechy włoskie

  • Oliwa z oliwek

  • 4 kawałek Chleb

  • 125 g Boczek

  • 25 g Solone masło

  • Sól, pieprz

  • 1 Rolada sera koziego (180 g)

Akcesoria

  • Ingenio patelnie i garnki
    Ingenio patelnie i garnki

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Upewnij się, że zdejmujesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence i/lub w piekarniku.

Etap 2 /8

Obierz i drobno posiekaj ząbki czosnku. Obierz pieczarki i pokrój je na połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości. Opłucz i posiekaj pietruszkę. Posiekaj orzechy włoskie.

  • 2goździk Czosnek
  • 500g Pieczarki
  • 2łyżka Pietruszka
  • 6g Orzechy włoskie

Etap 3 /8

Posmaruj kromki chleba oliwą za pomocą pędzelka cukierniczego.

  • 0 Oliwa z oliwek
  • 4kawałek Chleb

Etap 4 /8

Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik ciepła stanie się całkowicie czerwony. Umieść kawałki chleba na patelni i smaż z obu stron, aż będą lekko zrumienione. Postępuj w ten sposób ze wszystkimi kawałkami. Zdejmij je z patelni.

Etap 5 /8

Wrzuć pokrojone skwarki na patelnię i smaż je, aż będą lekko zrumienione.

  • 125g Boczek

Etap 6 /8

Dodaj pieczarki. Gotuj je przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

  • 500g Pieczarki

Etap 7 /8

Dodaj masło, czosnek i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aby warzywa nabrały smaku.

  • 2goździk Czosnek
  • 2łyżka Pietruszka
  • 25g Solone masło
  • 0 Sól, pieprz

Etap 8 /8

Umieść przyprawione pieczarki i orzechy włoskie na kawałkach chleba. Dodaj plasterki sera koziego i zapiecz je w piekarniku. Podawaj.

  • 6g Orzechy włoskie
  • 1 Rolada sera koziego (180 g)