Bruschetta z czerwoną i żółtą papryką - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bruschetta z czerwoną i żółtą papryką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 47 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 kawałek Chleb wiejski

  • 1 goździk Czosnek

  • 2 Czerwone papryki

  • 1 Żółta papryka

  • 20 Pomidorki koktajlowe

  • 4 łyżka Płatki parmezanu

  • 150 g Świeży ser kozi

  • 10 gałązka Szczypiorek

  • 4 liść Bazylia

Czas przygotowania

Etap 1 /11

Pokrój czerwone i żółte papryki w trójkąty i dopraw.

  • 2 Czerwone papryki
  • 1 Żółta papryka

Etap 2 /11

Umieść trójkąty papryki w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.

Etap 3 /11

Odłóż na bok.

Etap 4 /11

Przekrój pomidorki koktajlowe na pół i dopraw.

  • 20 Pomidorki koktajlowe

Etap 5 /11

Umieść pomidorki w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.

Etap 6 /11

Odłóż na bok.

Etap 7 /11

Umieść kromki chleba wiejskiego w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.

  • 4kawałek Chleb wiejski

Etap 8 /11

Natrzyj jeszcze ciepłe kromki ząbkiem czosnku.

  • 1goździk Czosnek

Etap 9 /11

Wymieszaj świeży kozi ser z połową szczypiorku.

  • 150g Świeży ser kozi
  • 10gałązka Szczypiorek

Etap 10 /11

Posmaruj ostudzone kromki tą mieszanką.

Etap 11 /11

Ułóż grillowaną paprykę na bruschettach. Dodaj pomidorki. Posyp każdą grzankę płatkami parmezanu. Na koniec posyp resztą szczypiorku i dodaj listki bazylii.

  • 4łyżka Płatki parmezanu
  • 4liść Bazylia