Bruschetta z czerwoną i żółtą papryką
- Całkowity czas 47 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 kawałek Chleb wiejski
1 goździk Czosnek
2 Czerwone papryki
1 Żółta papryka
20 Pomidorki koktajlowe
4 łyżka Płatki parmezanu
150 g Świeży ser kozi
10 gałązka Szczypiorek
4 liść Bazylia
Czas przygotowania
Etap 1 /11
Pokrój czerwone i żółte papryki w trójkąty i dopraw.
Etap 2 /11
Umieść trójkąty papryki w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 3 /11
Odłóż na bok.
Etap 4 /11
Przekrój pomidorki koktajlowe na pół i dopraw.
Etap 5 /11
Umieść pomidorki w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 6 /11
Odłóż na bok.
Etap 7 /11
Umieść kromki chleba wiejskiego w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 8 /11
Natrzyj jeszcze ciepłe kromki ząbkiem czosnku.
Etap 9 /11
Wymieszaj świeży kozi ser z połową szczypiorku.
Etap 10 /11
Posmaruj ostudzone kromki tą mieszanką.
Etap 11 /11
Ułóż grillowaną paprykę na bruschettach. Dodaj pomidorki. Posyp każdą grzankę płatkami parmezanu. Na koniec posyp resztą szczypiorku i dodaj listki bazylii.