Bruschetta z kozim serem, pieczarkami, czosnkiem i pietruszką
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 goździk Czosnek
500 g Pieczarki
2 łyżka Pietruszka
6 g Orzechy włoskie
Oliwa z oliwek
4 kawałek Chleb
125 g Boczek
25 g Solone masło
Sól, pieprz
1 Rolada sera koziego (180 g)
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Upewnij się, że zdejmujesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence i/lub w piekarniku.
Etap 2 /8
Obierz i drobno posiekaj ząbki czosnku. Obierz pieczarki i pokrój je na połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości. Opłucz i posiekaj pietruszkę. Posiekaj orzechy włoskie.
Etap 3 /8
Posmaruj kromki chleba oliwą za pomocą pędzelka cukierniczego.
Etap 4 /8
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik ciepła stanie się całkowicie czerwony. Umieść kawałki chleba na patelni i smaż z obu stron, aż będą lekko zrumienione. Postępuj w ten sposób ze wszystkimi kawałkami. Zdejmij je z patelni.
Etap 5 /8
Wrzuć pokrojone skwarki na patelnię i smaż je, aż będą lekko zrumienione.
Etap 6 /8
Dodaj pieczarki. Gotuj je przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Etap 7 /8
Dodaj masło, czosnek i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aby warzywa nabrały smaku.
Etap 8 /8
Umieść przyprawione pieczarki i orzechy włoskie na kawałkach chleba. Dodaj plasterki sera koziego i zapiecz je w piekarniku. Podawaj.