Burger w stylu Filet-O-Fish
- Całkowity czas 35 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
75 g Mąka
3 Jajka
1 łyżka Olej
75 g Bułka tarta
6 Bułki do burgerów
6 Polędwica dorsza
Sól
300 g Majonez
45 g Smażona cebulka
45 g Kapary
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Aby przygotować rybę, przygotuj trzy talerze. Na pierwszy talerz wsyp mąkę. W drugim roztrzep jajka z olejem i szczyptą soli. Na trzeci talerz wysyp bułkę tartą.
Etap 2 /6
Każdy filet rybny obtocz w mące, strzep nadmiar, zanurz w jajku, a następnie panieruj w bułce tartej. Odstaw na bok.
Etap 3 /6
Włącz OptiGrill. Wybierz program „Ryba” i naciśnij OK. Gdy urządzenie się nagrzeje, ułóż połowę filetów na grillu i zamknij pokrywę. Piecz, aż kontrolka zmieni kolor na pomarańczowy.
Etap 4 /6
W międzyczasie przygotuj sos, mieszając majonez ze smażoną cebulką i kaparami.
Etap 5 /6
Aby złożyć burgery, nałóż łyżkę sosu na dolną część bułki. Dodaj upieczoną rybę. Przykryj górną częścią bułki posmarowaną sosem.
Etap 6 /6
Podawaj od razu.