Bułeczki maślane nadziewane czekoladą - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bułeczki maślane nadziewane czekoladą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 38 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

3 porcje

  • 180 g Zmiękczone masło

  • 120 g Cukier puder

  • 3 Małe jajko, ubite

  • 375 g Mąka

  • 120 g Mielone migdały

  • 3 szczypta Sól morska

  • 48 kwadratowy Czekolada mleczna

Czas przygotowania

Etap 1 /7

W misce użyj trzepaczki lub miksera, aby połączyć miękkie masło z cukrem pudrem, aż uzyskasz kremową masę.

  • 180g Zmiękczone masło
  • 120g Cukier puder

Etap 2 /7

Następnie dodaj ubite jajko.

  • 3 Małe jajko, ubite

Etap 3 /7

Na koniec dodaj mąkę, zmielone migdały i szczyptę soli.

  • 375g Mąka
  • 120g Mielone migdały

Etap 4 /7

Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm, włóż pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Etap 5 /7

Wytnij prostokąty, aby przykryć dwa kawałki czekolady. Zawiń czekoladę w ciasto i sklej brzegi.

  • 48kwadratowy Czekolada mleczna

Etap 6 /7

Włóż ciasto do nieprzywierającej formy. Piecz w programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

Etap 7 /7

Gdy będą gotowe, przed jedzeniem połóż bułeczki na metalowej kratce, aby całkowicie ostygły.