Carbonara z cukinii - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Carbonara z cukinii

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 150 g Makaron

  • 125 g Cukinia

  • 6 szt. Kwiaty cukinii

  • 2 szt. Żółtko

  • 20 g Ser Grana padano

  • 20 g Ser Pecorino romano

  • 30 ml Oliwa

  • 300 ml Woda

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki

  • 150g Makaron
  • 125g Cukinia
  • 6szt. Kwiaty cukinii
  • 2szt. Żółtko
  • 20g Ser Grana padano
  • 20g Ser Pecorino romano
  • 30ml Oliwa
  • 300ml Woda
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /6

Pokrój cukinię i kwiaty cukinii w cienkie plasterki, wymieszaj starte żółtka i sery w misie razem ze zmielonym pieprzem.

  • 125g Cukinia
  • 6szt. Kwiaty cukinii
  • 2szt. Żółtko
  • Pieprz

Etap 3 /6

Przyrumień cukinię i kwiaty na oliwie.

  • 125g Cukinia
  • 6szt. Kwiaty cukinii
  • 30ml Oliwa

Etap 4 /6

Dodaj makaron i posól wodę.

  • 150g Makaron
  • Sól

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Odcedź makaron, dodaj mieszankę jajeczno-serową i wymieszaj.