Carpaccio z mandarynek i imbiru
Tefal
Przepis według Tefal

Carpaccio z mandarynek i imbiru

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 6 szt. Mandarynki

  • 1 szt. Skórka z mandarynki

  • 300 ml Woda

  • 0.66 szt. Limonka (lub cytryna)

  • 1 szt. Świeży imbir

  • 80 g Cukier

  • 15 szt. Świeża mięta

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 6szt. Mandarynki
  • 1szt. Skórka z mandarynki
  • 300ml Woda
  • 0.66szt. Limonka (lub cytryna)
  • 1szt. Świeży imbir
  • 80g Cukier
  • 15szt. Świeża mięta

Etap 2 /6

Ułóż cząstki mandarynek na płaskim talerzu lub w płaskich naczyniach.

  • 6szt. Mandarynki

Etap 3 /6

Do Cook4me włóż skórkę z mandarynek i wlej 300 ml wody. Gdy woda zacznie wrzeć, odcedź skórkę.

  • 1szt. Skórka z mandarynki

Etap 4 /6

Wlej ją ponownie do garnka wraz z cukrem, syropem, limonką i imbirem.

  • 300ml Woda
  • 0.66szt. Limonka (lub cytryna)
  • 1szt. Świeży imbir
  • 80g Cukier

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Polej ułożone mandarynki syropem. Podawaj na zimno z miętą.

  • 15szt. Świeża mięta