Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chłodnik warzywny na lato

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    35 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    2 godz. 30 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g kukurydza

  • 300 g żółty pomidor

  • 175 g żółta papryka

  • 50 g żółte cebule

  • 2 łyżka ocet jabłkowy

  • Sól

  • Pieprz

  • 120 g ogórek

  • 50 g czerwona cebula

  • 30 g świeża pietruszka

  • 20 ml sok z cytryny

  • 1 filet oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Do blendera włóż kukurydzę, pomidory, paprykę, cebulę i wlej ocet. Naciśnij i przytrzymaj przycisk „Pulse” przez kilka sekund.

  • 300g kukurydza
  • 300g żółty pomidor
  • 175g żółta papryka
  • 50g żółte cebule
  • 2łyżka ocet jabłkowy

Etap 2 /6

Po zakończeniu programu pozostaw na 30 minut.

Etap 3 /6

W międzyczasie pokrój ogórek i czerwoną cebulę w kostkę. Posiekaj pietruszkę, dodaj sok z cytryny, włóż wszystko do miski i odstaw na bok.

  • 120g ogórek
  • 50g czerwona cebula
  • 30g świeża pietruszka
  • 20ml sok z cytryny

Etap 4 /6

Ustaw wskazany program na jedną minutę i rozpocznij miksowanie składników. Uruchom program.

Etap 5 /6

Po zakończeniu programu przelej wszystko do dużej miski. Włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Etap 6 /6

Podawaj w miskach z sałatką ogórkową, spryskaj oliwą z oliwek i przypraw do smaku.

  • Sól
  • Pieprz
  • 1filet oliwa z oliwek