Chińszczyzna low carb - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Chińszczyzna low carb

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Marchewki

  • 1 Czerwona papryka

  • 0.5 Pora

  • 200 g Mięsa z indyka

  • 200 g Tofu naturalnego

  • 50 ml Sosu sojowego

  • 1 Cytryna

  • 2 łyżka Miodu

  • 200 ml Ketchupu bez cukru

  • 10 g Imbiru

  • 20 g Oleju kokosowego

  • Szczypiorek

  • 50 ml Sosu sojowego

  • 50 g Białego sezamu

  • 50 g Orzechów pini

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 4 Marchewki
  • 1 Czerwona papryka
  • 0.5 Pora
  • 200g Mięsa z indyka
  • 200g Tofu naturalnego
  • 50ml Sosu sojowego
  • 1 Cytryna
  • 2łyżka Miodu
  • 200ml Ketchupu bez cukru
  • 10g Imbiru
  • 20g Oleju kokosowego
  • Szczypiorek
  • 50g Białego sezamu
  • 50g Orzechów pini

Etap 2 /8

Marchew obierz i pokrój w cienkie słupki. Paprykę umyj i pokrój w paski. Pora pokrój w półksiężyce. Mięso dokładnie umyj i pokrój w paski razem z tofu. Mięso oraz tofu wymieszaj z połową sosu sojowego.

  • 4 Marchewki
  • 1 Czerwona papryka
  • 0.5 Pora
  • 200g Mięsa z indyka
  • 200g Tofu naturalnego
  • 50ml Sosu sojowego

Etap 3 /8

W Cook4Me rozgrzej olej kokosowy. Dodaj pokrojone warzywa i smaż przez chwilę.

  • 20g Oleju kokosowego

Etap 4 /8

Do przysmażonych warzyw dodaj mięso oraz tofu i ponownie przysmaż.

Etap 5 /8

Dodaj do warzyw i mięsa pozostały sos sojowy.

  • 50ml Sosu sojowego

Etap 6 /8

W trakcie smażenia zrób sos słodko-kwaśny. Połącz ze sobą ketchup, cytrynę oraz miód z imbirem.

  • 1 Cytryna
  • 2łyżka Miodu
  • 200ml Ketchupu bez cukru
  • 10g Imbiru

Etap 7 /8

Połącz przysmażone składniki z sosem i duś.

Etap 8 /8

Posyp sezamem i orzechami.

  • 50g Białego sezamu
  • 50g Orzechów pini