Chili con carne z ryżem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według dpotrzebka

Chili con carne z ryżem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g wołowiny mielonej

  • 2 cebule

  • 2 czerwone papryki

  • 4 ząbki czosnku

  • 1 puszka krojonych pomidorów (400 g)

  • 1 puszka czerwonej fasoli (400 g)

  • 200 g ryżu

  • 4 łyżeczka koncentratu pomidorowego

  • 400 ml wody

  • 3 łyżka oliwy z oliwek

  • 2 łyżeczka soli

  • 1.5 łyżeczka pieprzu

  • 1 łyżeczka kuminu

  • 1 łyżeczka oregano

  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

  • 1 łyżeczka chili

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Czosnek posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.

  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 4 ząbki czosnku

Etap 2 /4

Na oliwie przesmażyć cebulę, czosnek i ryż. Po 2 minutach dodać przyprawy (sól, pieprz, chili, oregano, kumin i paprykę) i jeszcze chwilę smażyć, mieszając.

  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 200g ryżu
  • 3łyżka oliwy z oliwek
  • 2łyżeczka soli
  • 1.5łyżeczka pieprzu
  • 1łyżeczka kuminu
  • 1łyżeczka oregano
  • 1łyżeczka słodkiej papryki
  • 1łyżeczka chili

Etap 3 /4

Dodać mielone mięso i smażyć, co chwilę mieszając. Po 4,5 minuty dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę smażyć, mieszając.

  • 500g wołowiny mielonej
  • 4łyżeczka koncentratu pomidorowego

Etap 4 /4

Dodać fasolę, czerwoną paprykę, pomidory z puszki i wodę. Wymieszać i gotować pod ciśnieniem.

  • 2 czerwone papryki
  • 1 puszka krojonych pomidorów (400 g)
  • 1 puszka czerwonej fasoli (400 g)
  • 400ml wody