Chipsy ze skórki ziemniaczanej
Tefal
Przepis według Tefal

Chipsy ze skórki ziemniaczanej

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 12 Umyte ziemniaki

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól morska

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Do pojemnika wypełnionego świeżą wodą włóż czystą skórkę z ziemniaków. Mocz przez 10 minut. Weź ściereczkę i ostrożnie osusz skórki. Włóż je do pojemnika, dodaj oleju i wymieszaj.

  • 12 Umyte ziemniaki
  • 4łyżka Oliwa z oliwek

Etap 2 /4

Umieść skórki na standardowej tacy i włóż je do Easy Fry. Włącz program FRYTKI i piecz przez 8 minut w temperaturze 200°C.

Etap 3 /4

Po 4 minutach delikatnie wymieszaj, wznów program FRYTKI i piecz jeszcze przez 4 minuty. Jeśli skórki nie zbrązowiały wystarczająco, wznów program i piecz jeszcze przez 1–2 minuty.

Etap 4 /4

Wyjmij skórki, gdy zrobią się kruche. Dodaj sporą szczyptę soli morskiej. Podawaj natychmiast.

  • Sól morska