Chipsy ze skórki ziemniaczanej
- Całkowity czas 13 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
12 Umyte ziemniaki
4 łyżka Oliwa z oliwek
Sól morska
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do pojemnika wypełnionego świeżą wodą włóż czystą skórkę z ziemniaków. Mocz przez 10 minut. Weź ściereczkę i ostrożnie osusz skórki. Włóż je do pojemnika, dodaj oleju i wymieszaj.
Etap 2 /4
Umieść skórki na standardowej tacy i włóż je do Easy Fry. Włącz program FRYTKI i piecz przez 8 minut w temperaturze 200°C.
Etap 3 /4
Po 4 minutach delikatnie wymieszaj, wznów program FRYTKI i piecz jeszcze przez 4 minuty. Jeśli skórki nie zbrązowiały wystarczająco, wznów program i piecz jeszcze przez 1–2 minuty.
Etap 4 /4
Wyjmij skórki, gdy zrobią się kruche. Dodaj sporą szczyptę soli morskiej. Podawaj natychmiast.