Chipsy z batatów - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chipsy z batatów

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Batat

  • 2 łyżeczka Oliwa z oliwek

  • 0.5 łyżeczka Sól

  • 0.5 łyżeczka Kmin rzymski

  • 0.5 łyżeczka Mielony cynamon

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Obierz i umyj bataty.

  • 1 Batat

Etap 2 /5

Używając mandoliny, pokrój na cienkie, równe plasterki o grubości 1 mm.

  • 1 Batat

Etap 3 /5

Umieść plasterki w pojemniku i dodaj oliwę, sól i przyprawy. Dobrze wymieszaj.

  • 1 Batat
  • 2łyżeczka Oliwa z oliwek
  • 0.5łyżeczka Sól
  • 0.5łyżeczka Kmin rzymski
  • 0.5łyżeczka Mielony cynamon

Etap 4 /5

Umieść plasterki w urządzeniu na płycie, na płasko i bez zachodzenia na siebie. Rozpocznij pieczenie.

  • 1 Batat
  • 2łyżeczka Oliwa z oliwek
  • 0.5łyżeczka Sól
  • 0.5łyżeczka Kmin rzymski
  • 0.5łyżeczka Mielony cynamon

Etap 5 /5

Jeśli to konieczne – piecz partiami.