Chińszczyzna low carb
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Marchewki
1 Czerwona papryka
0.5 Pora
200 g Mięsa z indyka
200 g Tofu naturalnego
50 ml Sosu sojowego
1 Cytryna
2 łyżka Miodu
200 ml Ketchupu bez cukru
10 g Imbiru
20 g Oleju kokosowego
Szczypiorek
50 ml Sosu sojowego
50 g Białego sezamu
50 g Orzechów pini
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Marchew obierz i pokrój w cienkie słupki. Paprykę umyj i pokrój w paski. Pora pokrój w półksiężyce. Mięso dokładnie umyj i pokrój w paski razem z tofu. Mięso oraz tofu wymieszaj z połową sosu sojowego.
Etap 3 /8
W Cook4Me rozgrzej olej kokosowy. Dodaj pokrojone warzywa i smaż przez chwilę.
Etap 4 /8
Do przysmażonych warzyw dodaj mięso oraz tofu i ponownie przysmaż.
Etap 5 /8
Dodaj do warzyw i mięsa pozostały sos sojowy.
Etap 6 /8
W trakcie smażenia zrób sos słodko-kwaśny. Połącz ze sobą ketchup, cytrynę oraz miód z imbirem.
Etap 7 /8
Połącz przysmażone składniki z sosem i duś.
Etap 8 /8
Posyp sezamem i orzechami.